Concursul Național Catehetic: Hristos - Cuvântul care vindecă, în Protopopiatul Târgu Neamț

17 Aprilie 2024

          Între manifestările culturale și educaționale  programate cu prilejul anului omagial și comemorativ 2024, Sectorul de Învățământ și cateheză organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan la nivelul fiecărui Protopopiat, Concursul Național Catehetic – Hristos - Cuvântul care vindecă.

          În Protopopiatul Târgu Neamț acest concurs catehetic a avut loc la sediul Protopopiatului, din Târgu Neamț, în data de 15 Aprilie. Așadar, începând cu ora 15.00, grupurile celor 7 Parohii implicate (Sf. Voievozi Tg. Neamţ,  Râşca-Brusturi, AMD Răuceşti, Agapia, Sf. Nicolae Ghindăoani, Rădeni,  Ţibucanii de Jos) au fost întâmpinate de organizatorii acestui concurs Pr. Axentioi Neculai – Protopop al Protopopiatului Tg. Neamt și Pr. Trofin Gheorghe - Coordonator al biroului de cateheză la nivel de protopopiat, alături de membrii comisiei de jurizare: profesor Grădinaru Oana și profesor Gălușcă Mirel, de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”, Mănăstirea Neamț.

          Se pare că anul acesta, mai mult ca în orice an, tema concursului a stârnit multe dorințe de implicare și formarea proiectelor cu profesionalism și seriozitate. Întrucât trebuia desemnat și un câștigător, juriul a fost nevoit să facă o departajare, dând premii și diplome de participare. Premiile au constat, în special, în oferirea unor cărți de zidire duhovnicească.

          În final, toți s-au bucurat pentru clipele petrecute împreună și au felicitat proiectul câștigător al Parohiei Răucești – Pr. Cramba Dumitru, care va merge mai departe la etapa Eparhială, la Iași, în data de 25 Aprilie 2024.

 

                                                                             Pr. Trofin Gheorghe - responsabil cateheză Protopopiatul  Tg. Neamt